Beste bezoekers van deze pagina, de cursus is vol! We zijn los! Behalve voor een contrabas 😉
Laat je toch niet ontmoedigen als strijker, gitarist, etc. als je mee wilt doen én last-minute kunt beslissen. Stuur mij een mail, dan zet ik je op de reservelijst!

 

CURSUS TANGO-ORKEST
Argentijnse tango spelen betekend dat je een vleugje Napolitaanse romantiek mengt met een opzwepende Poolse wals, een kokette Franse musette en een losheupig Cubaans ritme. Tango is met andere woorden een samensmelting van veel verschillende muzikale genres.

Tango bestaat uit drie verschillende basisritmes; de tango (4/4), de wals (3/4) en de milonga (2/4). Deze ritmes zijn te herleiden uit bovenstaande genres, maar hebben een geheel eigen interpretatie gekregen. Tijdens de tangoweek leer je die spelenderwijs herkennen en toepassen in het orkest.

Argentijnse tango kun je solo spelen, maar is bij uitstek muziek om samen te spelen. Elk instrument krijgt binnen het orkest de ruimte om te begeleiden en om de melodie te spelen aan de hand van arrangementen die gemaakt worden door docent Kay Sleking. Daarbij houdt hij rekening met verschillende niveaus binnen het orkest.

ERVARING
Om in het tango orkest te spelen hoef je geen ervaring te hebben met tango, of met samenspelen. Het instap niveau is wel vanaf (semi) gevorderd. Ook voor professionele musici die in de tango willen duiken is deze cursus uitermate geschikt.
Doordat je met velen bent is de klankkleur weer heel anders dan wanneer je met z’n drieën of vieren in een ensemble speelt. In een ensemble ben je misschien de enige die een bepaalde partij speelt, maar in het orkest speel je soms dezelfde partij als je buurman/vrouw. Dit geeft een mooie volle klank.

De arrangementen voor het tango orkest zijn zo gemaakt dat je vrijwel altijd mee kunt komen. Mocht een partij toch te moeilijk of te makkelijk zijn is daar altijd wat aan veranderen.
De partijen ontvang je uiterlijk twee weken voor de cursus begint.

INSTRUMENTEN
De instrumenten die kunnen deelnemen aan het orkest zijn; viool, altviool, cello, bandoneon, accordeon, dwarsfluit, gitaar, piano en contrabas.

Voor zangers is er de cursus Muziektheater - Lied Interpretatie & Integratie, gegeven door Sieta Keizer.
Deze cursus loopt parallel aan de tango orkest cursus en de zangers worden daarbij ook begeleidt door het orkest.

 

 

Sieta Keizer gaf liedinterpretatie en scene studie aan Fontys Hogeschool voor de kunsten afdeling Muziektheater en Codarts. Ze was vijf jaar artistiek leider van Theater M-Lab (muziektheater laboratorium) en jarenlang casting director bij Joop van den Ende Theaterproductie. Sieta begon aan het conservatorium en daarna voltooide ze de Fontys Academie voor Theater, specialisatie regie. Momenteel coacht ze talenten uit de podiumkunsten en geeft ze (auditie)trainingen. Ze weet het beste uit je te halen als performer en mens. www.sietakeizer.nl

PROGRAMMA
Elke dag repeteren we een nieuw stuk en herhalen we het al ingestudeerde repertoire. Tussen de repetities door is er tijd om zelf te studeren.

Deze cursus is in samenwerking met de tangodans cursus van Tangotalks. Een combinatie van beide cursussen is mogelijk.
Bijna elke avond is er een milonga (tangodansavond) waarbij het tango-orkest de ingestudeerde nummers die goed gaan uitvoeren voor de dansers.

DOCENT
Kay Sleking is gespecialiseerd in Argentijnse tango en speelt gitaar, contrabas en bandoneon. Als docent aan CODARTS leidt hij orkesten, ensembles en geeft hij hoofdvakles gitaar. Hij treedt op met verschillende formaties in binnen en buitenland en hij heeft verscheidene albums opgenomen. Kay geeft workshops en masterclasses en heeft een lange ervaring in het geven van zomercursussen aan orkest en ensemble voor (semi) gevorderde en professionele musici.
Met zangeres Sieta Keizer vormt hij een duo, waarbij hij zowel gitaar als bandoneon speelt in het theaterconcert Spiegelingen – Friese Liedjes & Argentijnse Tango.

LOKATIE
L'Huy Préau is een idyllisch landgoedje en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huy Préau is een ideale plek voor uw creatieve vakantie in Frankrijk. Het verblijf op l'Huy Préau is volpension. In het intieme restaurant staat 's ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een overvloedige lunch en 's avonds een driegangendiner. Het eten is vegetarisch. Klik hier voor de site.

INSCHRIJVEN EN KOSTEN
Voor de cursus kun je je inschrijven via contact@tangomuziek.nl
De cursus bedraagt 275 euro. De kosten voor verblijf en eten kun je hier vinden. 
Heb je vragen over de cursus, speel je een ander instrument dan aangegeven, of twijfel je of je wel het juiste niveau hebt om deel te nemen, stuur dan ook een mail contact@tangomuziek.nl.
Het boeken van een plekje inclusief volpension in L’Hyu Preau loopt via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl 

Hopelijk tot ziens in Frankrijk!