De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries.
Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Zoals de band
tussen zang en spel van Kay en Sieta. Zij voelen elkaar subliem aan. Dit
theaterconcert gaat over wachten, verlangen, niet weten wat er komt, een horizon
afspeuren, over een schip met zeilen, over plezier hebben, herinneringen ophalen,
pijn wanneer de zon ondergaat en in verwondering zijn dat het niet kwam.

Friese Liedjes & Argentijnse Tango is een hartverwarmend theaterconcert.

Lykas yn 'e âlde leginde fan tango, sjong ik myn konversaasje nei n ljochter libben.

Kay Sleking, geboren Amsterdammer met Keniaanse roots. Opgegroeid in de Bijlmer en Amsterdam Oost. Scarlatti, Tsjajkovski, Michael Jackson, Clifford Brown, Kurt Schwitters en Anselmo Kiefer laten zijn moleculen dansen. Verliefd worden op frequenties. Dat ene moment dat kleur en vorm perfect samenvalt, het plotseling helemaal stil wordt. De stilte tussen de noten, hoe dicht ze elkaar ook opvolgen. De contactgeluiden van nagel op snaar, knopjes, strijkstok. De melancholie van trilling. Tango. Kay is een katalysator van al dat.

Falling in love zeggen ze, de Engelsen. En in dat vallen - niets anders dan overgave. Geen mitsen en maren, een simpelweg ‘ja’. Ik heb altijd geweten dat jij om de hoek zou komen zeilen. Zomaar ineens. Ik heb er niet opgewacht. Nu ben jij er. Ik herkende jou daar voor de Stadsschouwburg aan het Leidseplein. Op een voorzichtige voorjaarsavond. Jij zwaaide. Uit verschillende richtingen op de tweesprong van leven kwamen we uit bij elkaar.

Opgroeien in Friesland betekende voor Sieta Keizer veel mijmeren. Dromen. Ze vindt een koffer illegale cassettebandjes van één van de reizen van haar vader kapitein Keizer. Eén daarvan vindt ze wel heel bijzonder: een vrouwenstem, prachtige liedjes; theatraal en lyrisch. En zo begint ze met het ontwikkelen van haar stem. Letterlijk en figuurlijk. En ja, ze moest en zou die Afsluitdijk over. Naar Amsterdam. In Amsterdam ligt de wereldkaart uitgevouwen op straat. De verschillen omarmend. Wat zie je echt? De Afsluitdijk werd een symbool. De verbinding van haar vroegere leven en al het nieuwe.

website