Het tango-orkest, oftewel Orquesta Típica, wordt gezien als de big band van de tango. Het is het grootste ensemble binnen de tango, met een diversiteit aan klankkleur. Traditioneel gezien is het samengesteld uit piano, contrabas, 3 of 4 bandoneons, 3 of 4 violen, altviool en cello.

Orquesta Tipica Belgica is een orkest dat is samengesteld uit verschillende musici van Belgische tangogroepen (Tanguadia, Astor, etc.). Het orkest speelt puur dansrepertoire in de stijl van o.a. D’Arienzo, Di Sarli, Biagi, Troilo, Pugliese. De keywords zijn Swing en Timing, en dit alles gelardeerd door een laagje humor.

Contrabassist Kay Sleking en bandoneonist Gwen Cresens hebben de handen ineen geslagen en deze Champion League van de Belgische tango samengesteld.

Orquesta Tipica staat o.l.v Kay Sleking (contrabas).

De bandoneon sectie bestaat uit Gwen Cresens, Stijn Bettens, Ivan Smeulders en Pato van Keirsbilck.

De vioolsectie bestaat o.a. Stephen Meyer, Yanou Vanermen, Mirela Chiricescu, Isabelle Decraene, Annemie Van Daele, Nele Verhaert en Liesbeth Lambrecht (altviool), Helena Raes (cello).

De pianiste is Anke Steenbeke.

 

OTB werkt ook met gerenommeerde tangozangers, waaronder Omar Mollo.

Dit jaar staan ze onder andere op het Brussels Tango Festival en het Tango Festival Antwerpen. Informatie over boekingen? Stuur een mail

[envira-gallery id="230"]
[envira-gallery slug="orquesta-tipica-belgica"]